loading...
باشگاه شوتوکان کاراته گلشهر
alborzrazmava بازدید : 145 پنجشنبه 26 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

نگاهی گذرا به آنالیز وضعیت داوری کاراته سال 1391 بویژه در ایران

 

   به علت تجزیه و تحلیل وضعیت داوری کاراته بویژه در ایران، دریافت نقاط ضعف و یافتن راه حلهای مربوطه توسط مسئولین، حداقل مجبور به لیست نمودن مشکلات و مسائل آن بوده که در زیر تقدیم میگردد:

 

   1- افزایش قابل ملاحظه ی تعداد داوران درجات بالای غیر ملی آقایان و بانوان سبکهای کُنترلی کاراته W.K.F در ایران، بخصوص داوران جدید آسیایی در سال 1391 با توجه به پرداخت شخصی هزینه های بالای آن، بویژه از نیمه ی دوم سال 1391 به بعد که قیمت ارز بطور فزاینده ای ترقی نموده است؛ شامل زیرمجموعه ای از مشکلات به شرح زیر گردیده و در آینده نمود بیشتری پیدا خواهد کرد:    

   الف- ارتقاء و renew شدن داوران کاراته درجات مختلف آسیایی و جهانی، با توجه به سهمیه بسیار کم اعزام داوران کاراته ایران نسبت به تعداد رو به افزایش آنها به کلاسهای داوری مربوطه و مسابقات آسیایی و جهانی.

   ب- expire و از درجه اعتبار ساقط شدن درجات داوری کاراته آسیایی و جهانی پس از گذشت بیش از دو سال از اخذ آن؛ در صورت اعزام نشدن به کلاسها، آزمونها و مسابقات کاراته آسیایی و جهانی مربوطه.

   ج- بنا به شواهد و تجربیات، طبیعی است که برگزار کننده های مسابقات درون مرزی کاراته در سطح شهرستانها، سبکی، دانشگاهی، ارگانی، استانی و ... به علت محدود بودن بودجه و سطح کیفی و کمی مسابقات مزبور، نمیتوانند از شمار زیادی داور آسیایی و جهانی جهت قضاوت دعوت به عمل آورند و طبیعی است که حدود 95 درصد از داوران مسابقات کاراته در سطوح پایین، متوسط و حتی بالا، از بین داوران ملی انتخاب میگردند. از وجود داوران آسیایی و جهانی بیشتر در مسابقات کاراته ایران در لیگهای کشوری، انتخابی تیم ملی و بین المللی سبکی درون مرزی استفاده میشود. با این حال تقریباً حدود 40 درصد داوران درجات مختلف آسیایی و جهانی کاراته در مسابقات مربوطه از طرف کمیته داوران فدراسیون کاراته جهت قضاوت بطور مستمر دعوت شده و در صحنه ی داوری حضور فعال دارند.

   2- کمبود بودجه شدید فدراسیون کاراته ایران در سال 1391، علیرغم کسب درآمدهای جدا از بودجه اختصاص یافته توسط سازمان ورزش کشور، از طریق برگزاری مسابقات، کلاسها و آزمونهای مربیگری و داوری، صدور و تعویض شناسنامه های ورزشی کاراته کاها، صدور احکام درجات و دان های مختلف برای سبکهای کنترلی و آزاد و ...؛ در رابطه با پرداخت ننمودن حق الزحمه های داوران مدعو کمیته داوران در مسابقات قهرمانی کشوری، انتخاب تیم ملی و بویژه لیگهای مختلف (سوپر لیگ، برتر، آینده سازان و جوانه ها) بخصوص در نیمه ی دوم سال 1391 (از مهر تا اسفند 1391) مسئله ی مهم در خور توجه میباشد؛ بخصوص برای داورانی که راه معیشتشان فقط از فعالیت در زمینه ی کاراته بالاخص داوری است که میتواند در طولانی مدت زندگی آنها را با مشکلات عدیده ی مادی و خانوادگی روبرو نموده و حتی روی سطح کیفی داوری آنها اثر گذاشته و آنها را به این زمینه دلسرد و باعث کناره گیری نسبی از تمرینات فنی در کاراته گرداند.

   3- متأسفانه در حد شغل و حرفه نبودن داوری و مربیگری کاراته از جهات مختلف قانونی و عُرفی در ایران که در مقاله ی مختصر دیگری (وبلاگ <البرز رزم آوا>) تا حدی به آن اشاره شده است؛ به مسائل و مشکلات داوری کاراته ایران بیشتر می افزاید.

   4- مشکلات قوانین داوری کاراته کنترلی W.K.F، بویژه در زمینه ی کاتا از سال 2001 میلادی تاکنون  که در مقاله ی مختصر دیگری (وبلاگ <البرز رزم آوا>) به بعضی از مسائل داوری کاتا اشاراتی شده است.

   5- در نظر نگرفتن تخصص و سابقه ی تمرینات و قهرمانی داوران در دعوت آنها به قضاوت در اغلب مسابقات کاراته که میتواند تأثیر بسزایی در سطح کیفی نحوه داوری و نتیجه ی مسابقات داشته باشد.

   6- پایین بودن اعتبار کاراته نسبت به ورزشهلی دیگر به دلایل مختلف مانند: المپیکی نشدن کاراته تاکنون و ....

 

مؤلف: امیر حسین البرز (داور درجه ممتاز ملی کاراته)

 

وبلاگ البرز رزم آوا: http://alborzrazmava.blogfa.com

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سلام به همه رزمی کاران قبل از هرچیزی از استاد عزیزم سنسی فصاحت واسه همه زحماتش تشکر می کنم واین وبلاگو بهش تقدیم می کنم این باشگاه درحال حاضر زیرنظرسنسی فصاحت(دان4)درحال فعالیت است اوس
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    شما چه ورزش رزمی کار می کنید؟
    سوگند نامه

    ۱- ما جسم و دل خود را پرورش میدهیم تا روحی استوار و نا متزلزل داشته باشیم.

    ۲- راه راستین مبارزه را میپیماییم تا همواره حواس و روح خود را اماده نگهداریم.

    ۳- با قدرتی راستین میکوشیم تا روح فروتنی را در خود به وجود اوریم.

    ۴- ما نهایت فروتنی را رعایت کرده و به درجات بالاتر از خود احترام میگذاریم و از خشونت می پرهیزیم.

    ۵- ما همواره بیاد پروردگار تواناییم و هرگز موهبت انسان بودن را فراموش نخواهیم کرد.

    ۶- ما همواره در پرتو نور ایمان به عقل و قدرت میاندیشیم و خواستهای دیگر را از خود میرانیم.

    ۷- تا جان در بدن داریم ضوابط مربوط به کاراته را رعایت خواهیم کرد و میکوشیم تا به راه و هدف واقعی دست یابیم

    آمار سایت
  • کل مطالب : 36
  • کل نظرات : 37
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 47
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 15
  • بازدید ماه : 41
  • بازدید سال : 945
  • بازدید کلی : 39,833
  • کدهای اختصاصی